Fritidsgård för unga med särskilda behov

På torsdagar har Grand öppen fritidsverksamhet 15.00 - 20.30 för ungdomar med funktionsnedsättning. Ålder 13-21 år. Ungdomarna och deras föräldrar bestämmer själva över de tider då man kommer och går och över vilka aktiviteter man deltar i.

På Grand kan du delta i olika aktiviteter som att spela spel, sjunga karaoke, gå på konserter, delta i pysselkvällar, dansa på disco m.m. Du kan även köpa fika för en billig penning. Givetvis har du som medlem möjlighet att själv komma med förslag på vilka aktiviteter vi ska ha.

Grand erbjuder även praktikplats för de medlemmar som tar studenten. Syftet med praktiken är att man succesivt ska komma in i vuxenvärlden. Arbetsuppgifterna har man fått önska själv när man sökt praktikplats och som "lön" för arbetet får man gå kvar på Grand ett extra år. För att anpassa verksamheten för så många som möjligt har vi alltid öppet i caféet på övervåningen för de som bara vill komma hit och ta det lugnt.

Du vistas på Grand under eget ansvar.

Öppettider

Varje torsdagskväll klockan 15.00-20.30, förutom under röda dagar, jullov och sommarlov. Klockan 18.00 börjar kvällens aktivitet, fram till dess är Caféet öppet.

Medarbetare

Verksamheten på Grand bedrivs av fritidsledare anställda av Uppsala kommun. Behöver du extra hjälp till och från Grand och under kvällen så krävs det att du har någon med dig.

Personalen som arbetar på Grand finns där som fritidsledare, men har även stor erfarenhet av funktionshinder och stor förståelse för detta.

Medlemskap

Du måste ha ett medlemsbevis för att besöka Grand café. Kostnaden är 100 kronor/år. För att få medlemsbeviset så behöver vi få in anmälningslappen och betalningen. Du löser ditt medlemsbevis av fritidsledarna på Grand vid första besöket. 

Viktigt: Har betalningen och anmälan inte medtagits andra gången ni besöker Grand så kommer ni inte in sen. Så kom ihåg att ta med både anmälningslapp och pengar!

Alla som är medlemmar har möjlighet att hjälpa till och prova på att jobba på Grand i cafeet eller med ljudteknik eller i garderoben, bara att säga till oss personal så bokar vi datum. 

Mer info om torsdagsverksamheten

Vid frågor kan du ringa eller skriva till Sarah Wennbom
018-727 51 83 eller 018-727 51 63
sarah.wennbom@uppsala.se

16 november 2016